PAVILON SÁTOR SÖR PIACI ÁRUS HARMONIKA ESKÜVŐI SÁTOR!

2x2 2x3 3x3 3x4,5 3x6 4x4 4x6 4x8 5x5 és hexa 6m FÉM ÉS EXCLUSIV ALUMÍNIUM VÁZAS PAVILON SÁTOR!

LAKÁSHITEL 2009-10-29 - 2010-12-29
 
LAKÁSHITELT, vagy LAKÁS CÉLÚ HITELT az alábbi célokra lehet igénybe venni:

- lakásvásárlás, családi ház(rész) vásárlása
- tulajdonjog kivásárlása (pl. válás esetén)
- házépítés, építtetés - építési hitel
- lakásbővítés, lakásfelújítás, lakáskorszerűsítés - építési hitel.

Fent felsorolt hitelcéloktól független a kamat, a kamattámogatott hitelek eltűnése óta ugyanis nincs különbség új és használt lakás vásárlása, vagy építési hitel között.

A hitelcél igazolása a lakásvásárlási hitelek esetében:
Hiteligényléskor a bank bekér egy földhivatal által érkeztetett példányt az adásvételi szerződésből (amit általában az adott bank követelményei szerint kell megfogalmazni).
Folyósításkor az ingatlan friss tulajdoni lapjának bemutatása, amin széljegyen van (elindult) a bank jelzálogjogának bejegyzése és az eladó tulajdonjogának törlése a vevő javára.

A hitel folyósítása vásárláskor az eladó számlájára történik és feltétele, hogy a lakáscél megvalósuljon (eladó lemond a tulajdonjogáról, a bank jelzálogjoga legalább széljegyen be van jegyezve).

A hitel fedezete általában belterületi lakóingatlan, vagy külterületi, jó állapotú, forgalomképes ingatlan (pl. balatoni nyaraló).
(Tudni érdemes azonban azt, hogy ha egy másik ingatlant ajánlunk fel jelzálog biztosítékként, és annak értéke megfelel, a bank azt is elfogadhatja.)

Az adható hitelösszeg attól függ, mekkora a lakás vételára, az ingatlan értéke - de legfeljebb annyi, amennyi a lakás vagy ház vételéra. Ezen felül már csak szabad felhasználású hitelt igényelhetünk.
Jövedelem függvényében az adható hitelösszeg egy ingatlan bevonása esetén a menekülési vagy hitelbiztosítéki érték (HBÉ) 70-100%-a, több ingatlan bevonása esetén a célingatlan értékénél is magasabb lehet.
(a HBÉ használt lakásoknál a forgalmi érték 70-80%-a, új lakásoknál 85-90%-a körül van)

A lakás célú hitelek kamata kedvezőbb, mint a szabad felhasználásúaké - akár fele akkora is lehet. Költségnövelő tényező azonban, ha pl. a folyósítás részletekben történik, mint az építési hitel esetében. Ilyenkor minden részlet folyósítása előtt újabb értékbecslés/szemle történik. Függ továbbá a kamat mértéke attól, mennyire bizonyulunk �jó ügyfélnek� a hitelbírálat során � ezt hívják a bankok kockázat vagy ügyfélkategória alapú árazásnak.
A deviza alapú lakáshitel továbbra is sokkal kedvezőbb, mint forint alapon (fele akkora a kamat), de számolnunk kell árfolyamkockázattal.

TIPP: hitellel terhelt ingatlant is megvásárolhatunk bankkölcsönből. Ilyenkor a vevő bankja egyenesen az eladó bankjának utal. Ha az eladó hiteltartozásánál több lakáshitelt veszünk igénybe, a maradék összeget már az eladó számlájára utalja, de csak azt követően, hogy az eladó bankjának jelzálogjoga törlésre került, vagy a törlési kérelmet már beadták a Földhivatalba.
 
Felkeltettük érdeklődését?
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 121
Heti: 4
Havi: 1 962
Össz.: 290 015
Oldal: LAKÁSHITEL!
PAVILON SÁTOR SÖR PIACI ÁRUS HARMONIKA ESKÜVŐI SÁTOR! - © 2008 - 2020 - bankbiztositas.hupont.hu