PAVILON SÁTOR SÖR PIACI ÁRUS ESKÜVŐI IPARI GARÁZS SÁTOR!

ACÉL ÉS ALUMÍNIUM VÁZAS, RENDEZVÉNY PARTY RAKTÁRSÁTOR GARÁZS SÁTORGARÁZS SÁTORCSARNOK RAKTÁR IPARI PAVILON SÁTOR! VATTACUKOR GÉP ÉS POP-CORN GÉP ÉRTÉKESÍTÉS

LAKÁSHITEL 2009-10-29 - 2010-12-29
 
LAKÁSHITELT, vagy LAKÁS CÉLÚ HITELT az alábbi célokra lehet igénybe venni:

- lakásvásárlás, családi ház(rész) vásárlása
- tulajdonjog kivásárlása (pl. válás esetén)
- házépítés, építtetés - építési hitel
- lakásbővítés, lakásfelújítás, lakáskorszerűsítés - építési hitel.

Fent felsorolt hitelcéloktól független a kamat, a kamattámogatott hitelek eltűnése óta ugyanis nincs különbség új és használt lakás vásárlása, vagy építési hitel között.

A hitelcél igazolása a lakásvásárlási hitelek esetében:
Hiteligényléskor a bank bekér egy földhivatal által érkeztetett példányt az adásvételi szerződésből (amit általában az adott bank követelményei szerint kell megfogalmazni).
Folyósításkor az ingatlan friss tulajdoni lapjának bemutatása, amin széljegyen van (elindult) a bank jelzálogjogának bejegyzése és az eladó tulajdonjogának törlése a vevő javára.

A hitel folyósítása vásárláskor az eladó számlájára történik és feltétele, hogy a lakáscél megvalósuljon (eladó lemond a tulajdonjogáról, a bank jelzálogjoga legalább széljegyen be van jegyezve).

A hitel fedezete általában belterületi lakóingatlan, vagy külterületi, jó állapotú, forgalomképes ingatlan (pl. balatoni nyaraló).
(Tudni érdemes azonban azt, hogy ha egy másik ingatlant ajánlunk fel jelzálog biztosítékként, és annak értéke megfelel, a bank azt is elfogadhatja.)

Az adható hitelösszeg attól függ, mekkora a lakás vételára, az ingatlan értéke - de legfeljebb annyi, amennyi a lakás vagy ház vételéra. Ezen felül már csak szabad felhasználású hitelt igényelhetünk.
Jövedelem függvényében az adható hitelösszeg egy ingatlan bevonása esetén a menekülési vagy hitelbiztosítéki érték (HBÉ) 70-100%-a, több ingatlan bevonása esetén a célingatlan értékénél is magasabb lehet.
(a HBÉ használt lakásoknál a forgalmi érték 70-80%-a, új lakásoknál 85-90%-a körül van)

A lakás célú hitelek kamata kedvezőbb, mint a szabad felhasználásúaké - akár fele akkora is lehet. Költségnövelő tényező azonban, ha pl. a folyósítás részletekben történik, mint az építési hitel esetében. Ilyenkor minden részlet folyósítása előtt újabb értékbecslés/szemle történik. Függ továbbá a kamat mértéke attól, mennyire bizonyulunk �jó ügyfélnek� a hitelbírálat során � ezt hívják a bankok kockázat vagy ügyfélkategória alapú árazásnak.
A deviza alapú lakáshitel továbbra is sokkal kedvezőbb, mint forint alapon (fele akkora a kamat), de számolnunk kell árfolyamkockázattal.

TIPP: hitellel terhelt ingatlant is megvásárolhatunk bankkölcsönből. Ilyenkor a vevő bankja egyenesen az eladó bankjának utal. Ha az eladó hiteltartozásánál több lakáshitelt veszünk igénybe, a maradék összeget már az eladó számlájára utalja, de csak azt követően, hogy az eladó bankjának jelzálogjoga törlésre került, vagy a törlési kérelmet már beadták a Földhivatalba.
 
Felkeltettük érdeklődését?


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 118
Heti: 413
Havi: 1 697
Össz.: 330 614

Látogatottság növelés
Oldal: LAKÁSHITEL!
PAVILON SÁTOR SÖR PIACI ÁRUS ESKÜVŐI IPARI GARÁZS SÁTOR! - © 2008 - 2021 - bankbiztositas.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »